Vi lanserer matstart.no! - MatPrat Blogg

Vi lanserer matstart.no!

Matstart annonser 012

Har du skolebarn i huset? Småtasser som elsker å både hjelpe til og smake på når det kokkeleres? Eller savner du rett og slett et nettsted skreddersydd for barn som er glad i å lage mat? Nå lanserer MatPrat matstart.no, Norges første matnettsted for barn!

Ylva (7) fra Hommelvik og Nico (8) fra Fjellhammar har testet ut oppskrifter fra MatStart. Se filmen for å se hvordan det gikk.

MatStart er et nettsted for barn som vil lage mat, med hovedmålgruppe 9-12 år. Målet er å bidra til gode matvaner – og masser av matglede!  Hos barn er det store forskjeller når det gjelder ferdigheter og kunnskap om mat. Matstart.no er derfor lagt opp så enkelt at alle skal kunne mestre. Nettstedet er bygget opp gjennom forklarende bilder og korte tekster, det skal være enkelt og navigere seg rundt via pc, nettbrett eller mobil.

temperatur_200  pitapizza_02_tomatsaus  ost_skiver  pitapizza_04_palegg_b mais_apneboks_a_b og c  pitapizza_07_mais  pitapizza_08_inn  pitapizza_09_ut - Kopi

pitapizza_00_main (2) Pitapizza og alle de andre oppskriftene er lagt opp trinn for trinn, og starter med bilder av alle ingredienser og alt utstyr, slik at det er lett å forstå selv for ganske små. 

I tillegg til matstart.no har vi laget en helt ny kategori på matprat.no som heter Familien. Kategorien er fylt med blant annet oppskrifter av sunn, rask og god hverdagsmat, tilpasset barnefamilier.

Blomkalsuppe-MP-54832-1024 Hjemmelagde-fiskepinner-med-rakost-og-potetmos-MP-54838-1024  Hjemmelagde-tortillalefser-fylt-med-kylling-MP-54828-1024  Kickwok-1.jpg-MP-02846-1024  Pizzamuffins
Blomkålsuppe, fiskepinner, tortillalefser, wok og pizzamuffin er noen av oppskriftene du finner i Familien.

Slipp barna løs!

Mange barn har lyst til å lage mat, men slipper ofte ikke til på kjøkkenet. For mange foreldre er tanken på å slippe barna løs på kjøkkenet på nippet til å være skummel. Det kan være flere grunner til det: Dårlig tid, tanke på mengden søl og rot, eller frykt for at de skal skade seg på skarpe og spisse redskaper.

Matstart-MP1544-1024

Målet for matstart.no er ikke å utvikle barn til å bli gourmetkokker, det er først og fremst matglede og gode -vaner vi ønsker å bidra til. Hovedtanken er at barna skal kunne hjelpe til på kjøkkenet og selv lage enkle etterskoletid-retter, middager eller kosemat. Samtidig ønsker vi at matstart.no og Familien kan bidra til at flere foreldre kan se på matlaging som en felles sosial aktivitet, hvor barn og voksne kan lage mat sammen og spise den samme maten – sammen.

Vi gleder oss til å se mange matglade barn lage mat i heimen fremover!

Om bloggeren

Mariann Sletten

Jeg er leder for Marketingavdelingen og ansvarlig for alle eksterne kampanjer. Er utdannet innen kommunikasjon og markedsføring, med erfaring fra mediebyrå innen digitale flater.

Legg igjen en kommentar