STREETFOOD - med norske råvarer - MatPrat Blogg

STREETFOOD – med norske råvarer

Streetfood_kampanjebilde

Sommer er streetfood! Vi har jobbet sammen med kokker fra fire av verdens beste streetfood-kjøkken for å lage smaksrik streetfood, med norske råvarer. Her er resultatet.

 

I fjor sommer la vi i MatPrat ut på en reise. Vi dro inn i verdens kuleste bakgater på søken etter inspirerende streetfood. Inspirasjonen ble oversatt og fornorsket for å passe oss på vårt norske kjøkken her hjemme.

Norsk streetfood

Miljobilde-ravare-egg-og-kylling-larfilet-Phat-thai-MP-65467-1024 (2)

I år tar vi det enda lenger. Vi har laget streetfood i Norge med norske råvarer, i samarbeid med fire utenlandske kokker. Et mål er å få frem den fantastiske kvaliteten norsk egg og kjøtt har. Over førti nye oppskrifter med egg, kylling, svin og storfe er lagt til i basen av streetfood på matprat.no.

Sammen med Jonathan fra Mexico, Angela fra USA, Ton fra Thailand og Helle fra Danmark har våre egne matrådgivere samarbeidet om å utvikle nye sommeroppskrifter, en fin krysning av utenlandske smaker og norske råvarer.

 

Tacos er Mexicansk streetfood på sitt beste, spareribs noe av det diggeste fra USA. Her jobber Jonathan og Angela på MatPrat-kjøkkenet sammen med matrådgiverne Anette og Ragnhild.

 

Taco med revet kylling, og de tre andre helteoppskriftene; Spareribs med kålsalat, Phat Thai og Gourmetpølse med trippel topping, har fått egne filmer:

Taco med revet kylling.

Norwexico

Vi har også laget en profilfilm som bygger rundt Jonathan sitt første møte med Norge. Møtet skildres via et brev han sender hjem til sønnen i Mexico. Vi får se Norge gjennom tankene i hodet til gutten, hvor han ser for seg Norge og «sannheten om Nordmenn». Filmen lander på kjøkkenet til MatPrat, med hovedfokus på den gode kvaliteten til norsk kjøtt og egg.

Årets sommerkampanje fra MatPrat varer i hele ti uker, med lansering denne uka. Profilfilmen går på TV, og våre fire triksefilmer vil gå på YouTube, facebook og Instagram. Egne oppskriftsbannere vil gå inn til kampanjesiden på matprat.no fra ulike nettsider gjennom hele sommeren.

Vi markerer selvfølgelig sommerkampanjen i våre egne- og sosiale medier. Følg med på vår facebookside gjennom sommeren for gode tips til streetfood, grillmat, desserter, piknik og ikke minst lette sommerretter.

 

Ha en super streetfoodsommer!

Om bloggeren

Mariann Sletten

Jeg er leder for Marketingavdelingen og ansvarlig for alle eksterne kampanjer. Er utdannet innen kommunikasjon og markedsføring, med erfaring fra mediebyrå innen digitale flater.

Legg igjen en kommentar