Sommerklare dipper - MatPrat Blogg

Sommerklare dipper

Hummus og tapenade

Det fantastiske med sommer er at vi trekker kjøkkenet ut i hagen. Alt smaker liksom litt bedre i det grønne. Jeg har laget to dipper, perfekte til sommermaten.

For meg er kjøkkenet favorittrommet i huset, med unntak av hagen når sommeren setter inn og vi kan trekke kjøkkenet ut. For meg er alt enklere om sommeren. De bortskjemte hybelkaninene synes ikke så godt, huset vokser i størrelse og det å invitere til litt mat i hagen er både veldig hyggelig og vertinnejobben er mye lettere.

Tilbehør til grillmaten, salater eller annen sommermat trenger ikke å være komplisert. Jo enklere maten er å lage, jo mer tid har du til å nyte til med familien og venner. Disse to dippene holder seg i inntil to uker i kjøleskapet, og lager du store porsjoner har du alltid noe å servere.

Hummusen, som er fra Midt-Østen, er nydelig på varme pitabrød, til godt brød, til en frisk salat eller til alle typer kyllingretter. Tapenade kommer opprinnelig fra Frankrike og kan brukes til mye kjøtt og spekemat, men også fisk eller på tapasbordet.

Hummus og tapenade (2)

Hummus med koriander

Du trenger:
2 stk bokser hermetiske kikerter à 240 g
1 ss tahin (sesampaste, som kjøpes i internasjonale butikker) Kan også kuttes ut.
Saften av 1 stk sitron
3 fedd hvitløk
½ ts salt og 1/2 ts pepper
½ dl olivenolje
4 ss hakket frisk koriander

Slik gjør du:

  1. Ha kikertene i en foodprocessor sammen med ferskpresset sitronsaft, tahin, hvitløk, salt og olje.
  2. Tilsett koriander helt på slutten så ikke massen blir lysegrønn. Jeg tilsetter persillen og litt ekstra olivenolje i serveringsskåla. Hummusen skal ha en myk konsistens.

Oppbevares i kjøleskap, og kan holde seg i inntil to uker.

Tapenade

Du trenger:
200 g sorte oliven uten sten
½ glass kapers uten lake
1 boks liten ansjosfileter
2 fedd hvitløk
1 dl extra virgin olivenolje
½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene til en jevn røre i en foodprocessor.

Kan oppbevares på glass i kjøleskapet inntil to uker.

 

Om bloggeren

Oda Christensen

Jeg er så heldig at jeg får lov til jobbe med mat! Jobben min i MatPrat som Matfaglig innholdsansvarlig gir meg spennende arbeidsdager med matlaging, oppskriftsutvikling, testinger og ikke minst smaking.

Legg igjen en kommentar