Slipp barna løs med matstart.no - MatPrat Blogg

Slipp barna løs med matstart.no

modell-10260-2239374_1024

For nøyaktig et år siden lanserte vi matstart.no – et eget nettsted for barn som vil lage mat. Vi feirer årets skolestart og suksessen med nettstedet ved å gi barna enda flere oppskrifter de enkelt kan lage selv.

Med et nettsted som MatStart ønsker vi å gi barn lyst til å lage mat, til seg selv og andre. Grunnlaget for riktig kosthold dannes i tidlig alder, og ved å gi nødvendig kunnskap og inspirasjon ønsker vi å inkludere de minste slik at hele familien blir flinkere til å lage mer mat hjemme. Her trenger vi hjelp av deg som foreldre: Våg å slipp barna løs på kjøkkenet!

I løpet av lanseringsperioden i fjor høst oppnådde vi over 90 000 besøk. Målsetning for årets kampanje er å få enda flere nye barn inn på matstart.no, samt holde på interessen hos barna som allerede er der. Vi vil at flere skal oppdage og få gleden av å bruke MatStart.

På MatStart er det barna som er i fokus, og det er utrolig hva de får til. Titusenvis av barn er allerede flittige brukere.

Vi jobber hele tiden med å gjøre nettstedet mer attraktiv. I dag har vi over 90 oppskrifter som brukes flittig av små kokker.  Bruk og engasjement ser vi tydelig ut fra tilbakemeldinger. Hundrevis av barn har lagt igjen sine kommentarer under oppskriftene de lager:

 «OMG det var mega got <3″ – Hanna, 9 år

 

«Jeg synes den var så god at jeg fikk lysst å spise ipeden vår» – Oscar, 8 år

 

«Knal godt» – Amalie, 10 år

Oppskriftene er bygget visuelt med forklarende bilder, og det er enkelt å navigere seg rundt på siden med PC og nettbrett. Det er lagt vekt på hygiene og gode kjøkkenvaner via påminnelser om å vaske hendene før man setter i gang, samt å rydde etter seg når man er ferdig. Lure tips og triks dukker opp underveis. Det gjør også påminnelser om å skru av den varme stekeplaten, eller å ta tiden hvis man har noe i ovnen. Matsiden er lagt opp enkelt og pedagogisk, slik at barn skal kunne lykkes, – og du som foreldre skal kunne føle deg trygg.

Før barna setter i gang kan de enkelt huke av for hvilke type kjøkkenredskaper de får lov til å bruke, oppskriftene vil justere seg etter redskapene. Neste steg er å huke av hvor mange porsjoner de skal lage.

Bilder av ingredienser og utstyr som de trenger til å lage retten, kommer opp med en gang de går inn på en oppskrift. I en enkel oppskrift på omelett på matprat.no er det to trinn i fremgangsmåten. På matstart.no er det 12 trinn. Til hvert trinn er det et bilde som illustrerer akkurat hva en skal gjøre. 

MATSTART-SKOLESTART15-056-2071204_1024   MATSTART-SKOLESTART15-068-2071244_1024   MATSTART-SKOLESTART15-077-2071289_1024   MATSTART-SKOLESTART15-082-2071314_1024
Her er fire av 25 trinn i etter skoletid-oppskriften Asiatisk omelett med nudler.

 

Tuva og Iben

Foto: Larsspiser

I forbindelse med kampanjen som går til begynnelsen av september har vi fått ulike matbloggere med barn i hjemmet til å teste ut MatStart. I ukene fremover vil du kunne se hva de og barna mener på bloggene: Trines Matblogg, Smaken av Oslo, Hobbykokken og Larsspiser

Så, er det noe å lure på? :)

matstart-10072-2160909_1024

Slipp barna løs på kjøkkenet med matstart.no!

Om bloggeren

Mariann Sletten

Jeg er leder for Marketingavdelingen og ansvarlig for alle eksterne kampanjer. Er utdannet innen kommunikasjon og markedsføring, med erfaring fra mediebyrå innen digitale flater.

Legg igjen en kommentar