Skal måle jula - MatPrat Blogg

Skal måle jula

julestemning_blogg

Hver dag i førjulstiden skal julestemningen i Norge måles og presenteres i Norsk Juleindeks. Ut fra befolkningens svar skal vi presentere juleoppskrifter som speiler stemningsnivået.

Prosjektet med julestemning og Norsk Juleindeks er initiert ut fra et ønske om å skape og inspirere med oppskrifter som reflekterer julestemningen befolkningen faktisk er i. Årets første måling ble gjennomført i går, og folket er allerede i 31 % julestemning!

Hva er julestemning? I denne mini-dokumentaren kommer nevrologer, medievitere, analyseeksperter, en psykolog og vår egen Anette frem til essensen i hva julestemning egentlig innebærer.

 

Norsk Juleindeks er en faktabasert statistikktjeneste som skal måle og følge med på hvordan julestemningen i Norge utvikler seg, og hva som er med på å påvirke den gjennom adventstiden. Analysebyrået Opinion henter inn daglige data på hvorvidt julestemningen har senket seg over landet vårt – eller ikke. Opinion skal gjøre daglige befolkningsundersøkelser, MatPrat analyserer interessen for julemat, Google skal levere statistikk på søk, Retriever analyserer det redaksjonelle og sosiale mediebildet, mens Tidal holder styr på hva som trender i musikkverdenen.

Juleoppskrifter uansett stemning

BURGER-MED-GLASSERT-LoK-04ee4b-hm (2) PEPPEKAKEHUS-2411401_1024 - Kopi - Kopi
Burger med glasert rødløk
er ca. 33 % smak av jul, mens pepperkakehus kanskje mer er 51 % jul.

 

Vi i MatPrat har i høst utviklet over hundre nye oppskrifter som skal dekke hele skalaen, oppskrifter som er fra 1 til 100 prosent smak av jul. I tillegg finner du annet snacks og alt det tradisjonelle. Uansett hvilken stemning du er i skal du finne alt av oppskrifter til jula på matprat.no, fordelt på sidene: Rask førjulsmat, Juletapas, Julekaker, Spiselige gaverJulens klassikere, Julens festmat, Julens frokoster og Romjulsmat.

RIBBE-SHARING-2377870_1024 - Kopi
Ribbe med trendy tilbehør er en av syv nye sharingmenyer på matprat.no.

 

Helt nytt i årets julekolleksjon er sharingmeny. Jula er til for å dele på opplevelser, på julestemningen, på hyggen, på roen, på selvsagt maten.

Seks oppskriftsfilmer skal bidra til inspirasjon til enkle løsninger med juleprodukter i førjulstida. De klassiske juleheltene ribbe, pinnekjøtt og kalkun har fått egne podcast, slik at du kan laste ned god underholdning å lytte til mens du kokkelerer på kjøkkenet.

JUL15-E037-2377415_1024 JUL15-F038-2378255_1024

Også barnas matnettside har kledd seg om til jul. På MatStart finner du juleburger, kokosmakroner og flere nye oppskrifter både til etter skoletid, middag og hyggestunder.

Finn julestemninga og nyt alt av godsaker – ha en finfin førjulstid!

Om bloggeren

Ragnhild Kolvereid

Jeg er sosiale medier ansvarlig og jobber i Marketingavdelingen i MatPrat. Med lidenskapelig interesse for mat og formidling får jeg daglig jobbe med det jeg liker aller best - å jakte på de gode smakene og historiene, og gi dem videre til deg!

Legg igjen en kommentar