Naturen på sitt mest spandable - MatPrat Blogg

Naturen på sitt mest spandable

Höst-om-2-MP1789-1024

Vi er klar for lam, vilt og andre fantastiske råvarer fra den norske bonden og norsk natur. Etter en fantastisk sommer er det igjen tid for høst.

For oss nordmenn er høsten en helt spesiell årstid. Det er sesong for lam og rein, samtidig som det bugner over av grønnsaker, sopp, bær og frukt. Naturen er rett og slett på sitt mest spandable – og det skal vi feire, bokstavelig talt, med en nettside til å spise opp.

Nettside til å spise opp

-MG-9989-1491982

På en åkerlapp på Haneborg gård utenfor Drøbak har vi bygget vi et kunstverk av det meste av tilbehøret som er i sesong om høsten: rotfrukt og -grønnsaker, bær, sopp og andre gode norske råvarer. Ideen er at du fysisk kan reise å spise opp nettsiden. Les mer her.

karusell1-1489855  topp-bilde-1489084  karusell2-1489860  -MG-0090l-1491992

Alle de deilige høstråvarene knyttes opp mot oppskrifter på lam, rein og koke- og grytekjøtt som du finner på matprat.no. For deg som ikke har anledning til å besøke den fysiske siden er det bare å klikke seg inn på den digitale versjonen, hvor vi har samlet høstoppskrifter og -inspirasjon.

Norsk lam i verdensklasse

Mange av oss ser frem til fjellturer og sopp- og bærsanking. Andre av oss mer til innekos med stearinlys, fyr på peisen og varme høstretter på tradisjonelt eller nytt vis. Råvarene som er tilgjengelig på denne årstiden inspirerer til å lage mat fra bunnen av. Det er tid for gryter, supper, stek og retter hvor du kan ta i bruk soppen du har plukket selv.

LAMMESTEK-MED-SITRON-HVITLoK-OG-ROTGRoNNSAKER-MP-64232-1024  LAMMEBURGER-MED-SOPP-OG-TYTTEBaRKREM-MP-64222-1024 LAMMECASSOULET-MP-64224-1024  LAMMEKJoTTBOLLER-I-TOMATSAUS-MP-64225-1024 LAMMELaR-I-SKIVER-MED-TOMAT-KAPERS-OG-ANSJOS-MP-64229-1024  LAMMESTEK-FYLT-MED-OLIVEN-FETAOST-OG-TOMAT-MP-64231-1024
Lammesteklammeburger, lammecassoulet, lammekjøttboller, lammelår i skiver og fylt lammestek er et utvalg av høstens retter av lam.

Butikkene bugner av norske råvarer, vi er spesielt stolte av det norske lammet. Norsk Lam er i verdensklasse når det gjelder smak og kvalitet. Lammet slippes ut om våren og spiser det naturen gir, enten den lever i innland, på fjellet eller ved sjøen. Dette gjør det norske lammekjøttet så fantastisk.

Mat skaper gode opplevelser enten det er hverdag eller helg, om du er hjemme eller på hytta, alene eller sammen med familie og venner. Setter du pris på det naturen har å gi, går du en smaksrik tid i møte.

Om bloggeren

Mariann Sletten

Jeg er leder for Marketingavdelingen og ansvarlig for alle eksterne kampanjer. Er utdannet innen kommunikasjon og markedsføring, med erfaring fra mediebyrå innen digitale flater.

Legg igjen en kommentar