Med tanke på morgendagen - MatPrat Blogg

Med tanke på morgendagen

Når regnskapet etter fjoråret gjøres opp, er det mange av oss som kjenner litt på at man kanskje bør justere kursen litt. Jumbotrone-MP5393

For mange er vinteren tiden for å fokusere på helse, sunnhet, slanking og et nytt og bedre liv. Men en tendens i dagens samfunn er at mange heller ønsker å bli en bedre person for omgivelsene, for samfunnet, familien eller miljøet. Vi vil gjøre endringer som betyr noe. Vi vil bli et bedre menneske eller en forbedret versjon av oss selv.

Det er mye man kan ta tak i, og alle kan bidra litt. Årets vinterkampanje fra MatPrat er et steg i denne retningen. Vi ønsker å bidra litt. Vi vil ganske enkelt hjelpe folk til å kaste mindre mat.

Vi har laget et sett oppskrifter som tar utfordringen på alvor, de hører sammen to og to, og vi kaller dem «Gjenoppskrifter». Like genialt, som det er enkelt. Du får to middager og ikke noe matavfall.

Kampanjen lanseres i begynnelsen av februar, og fortsetter til vi nærmer oss påske. Vi har flere filmer på tv, noen av dem kan du se under. Med ny podcast, annonsering på Facebook, YouTube og andre digitale plattformer i tillegg, håper vi å bli synlige de neste ukene.

Klikk her for å teste ut våre nye Gjenoppskrifter, og legg gjerne igjen en kommentar og fortell oss hva du synes!

Vi i MatPrat blir ofte kritisert som miljøverstinger, da vi jobber for en bransje som stadig er i vinden i miljødebatten. Det er, lik det eller ikke, våre rammebetingelser, og de står støtt uansett hva vi gjør. Det betyr ikke at vi ikke kan bidra der vi kan, nemlig ved å gi gode råd om mat og matlaging, som fører til bedre utnyttelse av matvarer og redusert matavfall.

En annen hyggelig nyhet på matprat.no, som veldig mange har etterlyst, er vegetarretter og flere oppskrifter med fisk.

Vinterkampanje, uke 1-10

Første del av vinterkampanjen var en MatStart-kampanje de siste to ukene i januar. Vi er på tv som sponsorer for Masterchef Jr. og annonserte ellers mot utvalgte målgrupper på Facebook. Det er alltid gøy med feedback fra de unge lovende, og det er ingen tvil om at matstart.no er en populær nettside. Vi fortsetter fokuset i vinterperioden og aktiviserer barna rundt morsdag og vinterferien.

Rullekake-MP-67727_500

Neste periode er vår Reinsdyr-kampanje. Vi har siden før jul jobbet med en filmprosjektet «300 instagram».  Filmen er satt sammen av folkets egne bilder, sendt inn via Instagram til @300insta. Filmen vises på tv og i sosiale medier, og linker til kampanjesiden vår med reinkjøtt. Samefolkets dag (6. februar) markerer vi med en nyhet på matprat.no – ny oppdelingsguide for reinkjøtt.

Siste periode dreier seg altså om Gjenoppskrifter og tips for restemat. Vi har laget veldig mye film denne gangen, noe skal på tv og noe skal på web tv, sosiale medier eller egne kanaler. Så følg med for gode tips til hvordan du best kan utnytte råvarene og restematen, og dermed kaste mindre mat.

Lag middag med tanke på morgendagen.

Om bloggeren

Hanne Svärd

Jeg har ansvar for struktur og videreutvikling av våre tekniske løsninger på alle plattformer. Det innebærer nettsider som matprat.no, matstart.no, matbilder.no, farikal.no og mat.no, i tillegg til MatFolket, apper, mobiltjenester og MatPrat-kampanjer i digitale medier.

Legg igjen en kommentar