Den fantastiske våren - MatPrat Blogg

Den fantastiske våren

Paskestemning-MP-68635

Vi går mot lysere og varmere tider, snøen smelter og hestehoven smyger seg frem – våren er her. For oss inneholder våren sunne fristelser, koseretter til påske og festmåneden mai. Her er noe av det vi har å by på.

Croissanter-mini-med-appelsinmarmelade-MP-68297Kjoleskapsgrot-med-banan-sjokolade-og-peanottsmor--MP-68298

Påsken

Det er tid for å nyte noen etterlengtede, stille dager med senkede skuldre, lavt tempo og varmende sol. Enten du feirer fjell-, sjø- eller bypåske har du nok dine faste tradisjoner, og det skulle ikke forundre oss om de inkluderer påskelam, reinsdyrstek og masse egg, og for ikke å glemme noe ekstra godt i sekken.

Lange frokoster med alle samlet er et musthave for mange i påsken. På bordet står det ofte egg i flere varianter, rykende varm bakst, kjøleskapsgrøter, kanskje litt stekt bacon og mye godt pålegg. Nå er det tid for å senke skuldrene og nyte fridagene.

Müslibars--MP-68295

Ut på tur, aldri sur! Påskeværet kan svinge brått, fra gnistrende solskinn til piskende snø. Selv om vi selvfølgelig krysser fingrene for en drømmepåske, gjelder det å være forberedt på alt. Pølser på selvspikket grillspyd smaker like godt i hytteveggen som ute i skogen, og hva med å ta med seg en plastflaske med pannekakerøre og en liten stekepanne i sekken? Begynner energi og motivasjon å synke, kan en müslibar være akkurat det som skal til for å klare å gjennomføre turen. Her finner du en samling godbiter som egner seg til turer både til lands og til vanns.

Klassisk-lammestek-MP-64772

Lammekjøtt er en selvfølge i påsken. Lammestek kan tilberedes på den aller enkleste måten, krydret og helstekt. For de litt mer avanserte kan beina skjæres ut, og steika fylles med klassiske smaker som persille og hvitløk, eller noe annet godt. Vi gir deg våre beste tips og oppskrifter til digg retter med lam.

Kinderegg-fylt-med-ostekake--MP-68301  Sma-risboller-med-revet-appelsin-frysetorkede-bringebar-mandler-paskegodt--MP-68313

Vi liker å kose oss med noe godt i påsken. Kvikk Lunsj, appelsiner og kakao er følgesvenner på skituren, mens påskeegget står i en armlengdes avstand mens vi fordyper oss i en god krimbok. Lager du påskegodtet selv, har du også noe å by på når venner stikker innom på et besøk. Det er lite som slår hjemmelaget, og kanskje dere sammen finner påskeroen på kjøkkenet. God påske!

Tid med barna

Påsken er tid sammen med de små. Nå kan også de minste glede seg over nye og spennende oppskrifter på matstart.no. Hva med en rykende varm kakao, pinnebrød til tur, dinosauregg til frokost eller marmorkake til dessert.

Kakao-med-krem-MP-68378  Karse-i-eggeskall-MP-68517

Sunne fristelserStemningsbilde-sunne-fristelser-MP-68656

Våren er en super tid for å ta til seg gode kostholdsvaner. Små endringer i hverdagen kan ha mye å si for helheten i kostholdet og for helsen din. Velger du oppskrifter i kategorien sunn og rask på matprat.no er du sikret å få i deg maks 550 kcal per porsjon. Kategorien  sunne fristelser inneholder maks 650 kcal per porsjon og er fylt med smaksbomber som trygt kan nytes med god samvittighet. Vi har erstattet smaksdrivere som smør og fløte med eksotiske urter, krydder og grønnsaker fra land som Thailand, India og Japan. Her har vi samlet noen av våre beste oppskrifter på knallgode sunne retter med masse smak.

Kyllingramen-MP-64775_1024 (1)  Poke-fiskesalat-fra-Hawaii-MP-67903 (1)

Jenter og jern

Mat er en kilde til glede, inspirasjon og påfyll. Det er også en kilde til energi og næringsstoffer, som kroppen vår trenger til å fungere. Jenter har et høyere jernbehov enn menn, samtidig som de spiser mindre mat. Dårlig jernstatus kan føre til symptomer som hodepine, trøtthet/slapphet, blek hud, nedsatt konsentrasjonsevne og dårligere fysisk prestasjonsevne, noe som igjen kan gi mangel på overskudd i hverdagen – og ikke minst til trening. Det er derfor ekstra viktig at jenter har et bevisst forhold til kostholdet, for å sikre tilstrekkelig inntak av jern. Les mer om det her. 

Jern-i-fokus-2016-teaser-block-MP-68590 (1)

Festmåneden mai

Den store festmåneden er fylt med små og store selskaper som trenger forberedelser og god planlegging for å lykkes. Det er lite som sier fest som kaker og norsk spekemat – godt og vakkert. Her kan du finne gode tips til retter med spekemat og kaker til alle festlighetene.

Pavlova-MP-64794

Spekemat-pa-middelhavsvis-MP-64818  Spekeskinkesalat-med-appelsin-og-fennikel-MP-64815

Vi ønsker dere alle en solfylt og deilig vår.

Om bloggeren

Veronica Vatn

Jeg jobber som marketingkoordinator i marketingavdelingen, og har en master i helsefagvitenskap med fordypning i sensorikk. Jeg elsker mat og setter ekstra stor pris på smakfulle og lokalproduserte matvarer. Her ønsker jeg å dele noen av mine matopplevelser med deg.

Legg igjen en kommentar